Update COVID-19

18 mei 2020


Beste familie, bezoeker,


Vanaf 25 mei starten we met bezoek in onze babbelbox!
Bezoek kan enkel plaatsvinden door personen die ouder zijn dan 16 jaar, en die gedurende 14 dagen geen corona-gerelateerde symptomen gehad hebben, niet positief hebben getest of in aanraking zijn geweest met een persoon die positief heeft getest.

Onder corona-gerelateerde symptomen wordt verstaan: hoest; kortademigheid; pijn aan de borstkas; acute veranderingen in smaak of geur zonder duidelijke oorzaak; koorts; spierpijn; vermoeidheid; verkoudheid/neusloop; keelpijn; hoofdpijn; geen eetlust; waterige diarree zonder duidelijke oorzaak; acute verwardheid; plotse val zonder duidelijke oorzaak; verergering van langdurige of wederkerende symptomen aan de luchtwegen (COPD, astma, chronische hoest…)…

Neem het overzicht goed door, en annuleer uw bezoek indien u één of meerdere symptomen heeft (gehad), zowel voor uw veiligheid als voor de veiligheid van uw familielid.

Houd rekening met de volgende afspraken tijdens het bezoek

In het belang van ieders veiligheid en gezondheid, vragen wij u uitdrukkelijk om de onderstaande regels te respecteren en strikt na te leven. Een medewerker zal het bezoek begeleiden. Aarzel niet om hem of haar vragen te stellen.

Masker en hygiëne

Wij verwachten dat u een (chirurgisch) mondmasker draagt, zodat de mond en neus bedekt zijn. De handen worden ontsmet voor en na elk bezoek. De ‘verklaring op eer’ wordt ingevuld afgegeven aan de medewerker.

Duur en frequentie

Een bezoek duurt maximaal 20 minuten en blijft beperkt tot 1 bezoek per week tijdens deze opstartfase. Als een bewoner jarig is, laten wij natuurlijk een extra bezoekmoment toe. Weliswaar laten wij toe dat u als familie onderling afstemt wie wanneer komt, wij beperken ons niet tot 1 familielid omdat de bezoekjes in de babbelbox of tuin doorgaan.


Afstand houden

Tijdens het bezoek moeten uiteraard de regels omtrent social distancing en de hoest- en nieshygiëne worden toegepast. Fysiek contact met de bewoner is niet toegelaten, dit staat ook zo vermeld in de richtlijnen van Zorg en gezondheid. In de babbelbox zal fysiek contact met de bewoner moeilijk zijn omwille van de opstelling. Hoewel wij er ons zeer bewust van zijn hoe moeilijk dit is, willen we u toch vragen om dit zo goed mogelijk te respecteren, voor uw veiligheid, maar vooral voor de veiligheid van uw familielid en alle bewoners van het woonzorgcentrum. Ook als u even moet wachten, vragen wij u om afstand te houden.

Hoe kan u een bezoekje in onze babbelbox boeken?

U kan steeds telefonisch contact opnemen om een afspraak te boeken op 011/68.30.38. Vanaf volgende week zal er ook de mogelijkheid zijn om via onze website te boeken, maar geen probleem moest dat niet lukken helpen we jullie nog graag telefonisch verder tijdens de kantooruren.

Aanvullend contact

Tenslotte kan u, naast dit bezoek, gebruik blijven maken van een raamcontact- en/of Skypemoment. Ook het uitwisselen van de was blijft op dit ogenblik ongewijzigd. Let wel op volgende week is het op maandag 25 mei 2020 in plaats van dinsdag omwille van de feestdag deze week.


Deze bezoekregeling wordt aangeboden onder voorbehoud, wat betekent dat bij een eventuele besmetting of uitbraak van het coronavirus, de bezoekvoorwaarden kunnen worden teruggeschroefd. Om dit te voorkomen is het belangrijk om ons aan deze afspraken te houden.


Indien jullie vragen hebben, contacteer mij via telefoon of mail:  sarah.swinnen@integrozorg.eu


Sarah Swinnen
Campusdirecteur

Recent nieuws
update COVID-19

12 mei 2020 Beste familie, bezoeker, We hebben de resultaten van onze testing ontvangen en we mogen er fier op zijn!Al onze bewoners die afgelopen woensdag bij ons aanwezig waren, zijn getest en met toch wel enige emotie kunnen wij zeggen dat al onze bewoners op 2 personen na

Lees meer
update COVID-19

8 mei 2020 Beste familie, bezoeker, We hebben de resultaten van onze testing en we mogen er fier op zijn!Al onze bewoners die afgelopen woensdag bij ons aanwezig waren, zijn getest en met toch wel enige emotie kunnen wij zeggen dat al onze bewoners op 2 personen na negatief

Lees meer